„Ceremonia de deschiderea a seriei de instrucţie, februarie 2017, a soldaţilor profesionişti”

          Luni, 6 martie 2017, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” s-a desfăşurat ceremonia militară prilejuită de începerea seriei de instrucţie, februarie 2017, a soldaţilor profesionişti.
        După salutarea drapelului de luptă al unităţii şi trecerea în revistă a formaţiei, a urmat alocuţiunea comandantului Centrului de Instruire şi a comandantului Şcolii de Aplicaţie, care au enumerat obiectivele ce trebuiesc atinse de tinerii soldaţi pentru a deveni militari profesionişti ai Armatei României.
        Colonel Constantin Dobre, Comandantul Şcolii de Aplicaţie a afirmat că : „ Nu este comod să faci ceea ce ţi se cere în baremul impus prin standardul de performanţă, dar în acest fel se căleşte caracterul iar mintea dobândeşte înţelegerea valorii disciplinei şi a stăpânirii de sine. Dispuneţi de un corp de instructori bine pregătit şi de o bază logistică didactică diversificată, pe care vă recomand s-o exploataţi din plin. Îmi exprim convingerea că pe parcursul etapei de instrucţie desfăşurată aici veţi da dovadă de maturitate, conştiinciozitate, respect faţă de şefi, comandanţi şi colegi şi veţi avea un comportament în conformitate cu prevederile regulamentelor militare. ”