2 aprilie 2017 - Aniversarea „ Zilei NATO în România ”

         Sărbătorirea „Zilei NATO în România – 2 Aprilie 2017” la Şcoala de Aplicatie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” s-a realizat prin expunerea lucrării cu titlul „Semnificaţia Zilei NATO şi calitatea de membru al alianţei pe care o are România”, prezentată de către locţiitorul comandantului col.dr.ing.Aurel Iacobescu şi printr-o ceremonie militară de arborare a drapelelor României şi Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord.
        Ziua NATO în România se marchează, începând din 2005, în prima duminică a lunii aprilie. La alegerea datei s-a ţinut seama de apropierea de data oficială a aderării României la Alianţa Nord-Atlantică, 29 martie 2004, precum şi de data arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO de la Bruxelles, la 2 aprilie 2004.
        Ziua NATO reprezintă un eveniment de referinţă pentru societatea românească din perspectiva statutului României de aliat al NATO şi a semnificaţiilor asociate acestui moment, fiind o sărbătoare publică dedicată democraţiei şi spiritului european şi euro-atlantic.
        Ziua Alianţei Nord-Atlantice este sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în toate garnizoanele, în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării, precum şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români. Statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, comandamentele, marile unităţi şi unităţile militare de pe întreg teritoriul ţării organizează cu acest prilej ceremonii militare, Ziua Porţilor Deschise, activităţi cultural-artistice, simpozioane şi expoziţii .