„Liceeni în vizită de orientare la SAUSL”

         Cea mai tânără generaţie de învăţăcei, viitoare cadre active ale armatei de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, au trăit marea bucurie de a face cunoştinţă „pe viu” cu aşezăminte ale învăţământului militar de formare continuă non-universitară.
       Pe traseul vizitei de orientare şcolară şi profesională, elevii claselor a XI-a au vizitat Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” din Sibiu, importantă instituţie a învăţământului militar românesc. Întâmpinarea şi cuvântul de bun venit le-a fost adresat de către comandantul şcolii, domnul colonel Constantin Dobre. Cu acest prilej le-au fost prezentate structura şcolii, istoricul, misiunea acesteia, dispunerea în teritoriu şi câteva elemente ce definesc frumuseţea oraşului Sibiu. Domnul colonel Georgel Oprean, comandantul Centrului de Instruire pentru Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană „Ioan Vodă”, a evidenţiat rolul primordial al nobilelor arme artilerie terestră şi artilerie antiaeriană şi a prezentat câteva aspecte din viaţa şi pregătirea cursanţilor care se instruiesc în această instituţie de învăţământ.
       A urmat turul de orizont al cazărmii care a constat în vizitarea muzeului în aer liber, a laboratoarelor de specialitate, a poligonului redus pentru trageri de artilerie, sala de sport şi sala de tradiţii.