Peacekeeping Operation Training of Trainers la Sibiu

          În perioada 20.02. - 03.03.2017, la sediul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigoreascu”, s-a desfăşurat cursul „United Nations Pre-deployment Training of Trainers”, în domeniul misiunilor de menţinerea a păcii (PKO), organizat de către o echipă mobilă de instruire (MTT) aparţinând Departamentului pentru operaţii de menţinere a păcii al ONU (DPKO/UN).
         Locotenent colonel Donglin Duanmu, Maior Owur Veronica Aluoch, Căpitan. Beaulé Claudia şi domnul Barbieri Rafael au fost instructorii care au transmis cursanţilor români exerienţa lor privind modul de abordare a provocărilor specifice misiunilor ONU de menţinere a păcii. Sarcina a fost complexă, dar entuziastmul instructorilor şi seriozitatea cursanţilor au constituit liantul care a permis obţinearea unor rezultate de excepţie.
         La ceremonia de incheiere a cursului, din 03.03.2017, Locotenent colonel Donglin Duanmu, directorul cursulului, a adus mulţumiri structurilor care au permis desfăşurarea acestui program de pregătire, începând cu Misiunea Permanentă a României la ONU, Statul Major General, statele majore ale categoriilor de forţe şi Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigoreascu”. În discursurile intructorilor, cele mai multe elogii a fost aduse calităţii excepţionale a cursanţilor. Aceştia au fost impresionaţi de nivelul foarte bun al limbii engleze, precum şi de receptivitatea şi implicarea cursanţilor pentru asimilarea cunoştinţelor.
        Lt. cdor. ing. Sternat Roberto, unul dintre beneficiarii acestui program de pregătire, sublinia la finalul activităţii că „instructorii ONU au creat o fundaţie solidă în ceea ce priveşte competenţele şi abordarea corectă a instruirii militarilor români pentru participarea la misiuni de menţinere a păcii. În aceste două săptămâni, MTT şi-a îndeplinit cu succes misiunea de transforma intruiţii în buni instructori.”