„Ceremonia absolvirii cursurilor de bază ofiţeri, la SAUSL”

         Vineri, 10 martie 2017, în cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu”, s-au desfăşurat ceremonii militare prilejuite de absolvirea cursului de bază ofiţeri, arma artilerie şi rachete în Centrul de Instruire pentru Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană “Ioan Vodă” din Sibiu şi arma geniu din cadrul Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” din Rîmnicu - Vâlcea.
         La festivitatea de la Sibiu au mai participat alături de personalul Şcolii de Aplicaţie, comandantul garnizoanei Sibiu, domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiţă Bîrsan, subprefectul de Sibiu, doamna Olimpia Maria Prislopean, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu domnul Wiegand Helmut Fleischer, comandanţi ai unităţilor militare din Sibiu, reprezentanţi ai structurilor MAI, cadre militare în rezervă şi în retragere. Toţi au fost prezenţi pentru a le fi alături şi a le ura tinerilor sublocotenenţi absolvenţi ai cursului de bază mult succes în cariera militară.
         Reprezentantul absolvenţilor şi primul clasat al cursului de bază arma artilerie şi rachete, sublocotenentul Daniel Sârbu, a fost felicitat şi a primit diploma de merit din partea comandantului centrului de instruire. De asemenea, acesta a rostit câteva cuvinte despre semnificaţia numirii în prima funcţie din cariera de ofiţer: „ Am reuşit să acumulăm noţiuni teoretice şi îndeosebi deprinderile care să ne asigure o bază de plecare în construirea carierei de ofiţeri de artilerie şi rachete. Nu a fost uşor să ne adaptăm cerinţelor de instruire preponderent practice şi suntem conştienţi de provocările cu care ne vom întâlni la cursul de specializare pentru dezvoltarea pregătirii în armă a comandantului de pluton. Învăţământul practic aplicativ centrat pe cursant a fost extrem de eficient în însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor de comandanţi, fapt confirmat de cerinţele de pregătire şi evaluare din poligoanele de tragere Cârţişoara şi Cincu pe timpul desfăşurării exerciţiilor tactice cu trageri de luptă. Dorim să mulţumim comandanţilor şi instructorilor noştri pentru multitudinea de cunoştinţe pe care ni le-au împărtăşit astfel încât să devenim comandanţii de care are nevoie Armata României. Adresez colegilor mei absolvenţi ai cursului de bază, felicitări şi mult succes în carieră.”
        Aceleaşi emoţii s-au simţit şi la Rîmnicu-Vâlcea când reprezentantul promoţiei ofiţeri arma geniu, sublocotenent Ilona Codreanu, a dat citire unui mesaj adresat atât conducerii centrului de instruire cât şi colegilor. A fost apreciată contribuţia instructorilor la procesul de formare a deprinderilor practice şi a precizat că toate cunoştinţele teoretice acumulate pe durata cursului vor fi aplicate judicios.
        Conducerea SAUSL şi a celor două centre de instruire urează tinerilor sublocotenenţi mult succes în nobila carieră pe care au ales-o.