Ceremonia de deschidere a cursului „Train the Trainers”(MTT) la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă “General Eremia Grigorescu” din Sibiu

          Luni, 20 februarie 2017, a avut loc ceremonia de deschidere a cursului „Train the Trainers”(MTT) la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă “General Eremia Grigorescu” din Sibiu.
        În urma solicitării Misiunii Permanente a României la ONU din august 2016, Departamentul de Menţinere a Păcii (DPKO) din cadrul ONU, a decis să desfăşoare un program de formare a instructorilor pentru operaţii ONU de menţinerea păcii.
        Şcoala de Aplicaţie este onorată de decizia Statului Major General de a găzdui acest important eveniment în perioada 20 februarie – 03 martie 2017 şi a asigurat în condiţii optime spaţiile, echipamentele, facilităţile de cazare şi hrănire.
        Scopul cursului este de a forma instructorii militari români care să fie în măsură să pregătească trupele române care urmează să desfăşoare operaţiuni ONU de menţinerea păcii.
        Integrated Training Service din cadrul DPKO a dislocat în România o echipă cu o vastă experienţă în misiuni de menţinerea păcii şi în instruirea şi formarea trupelor ce acţionează sub mandat ONU.
        În acest scop, Statul Major al Forţelor Terestre şi Statul Major al Forţelor Aeriene au selecţionat un număr de 30 de militari, cu o bogată experienţă în misiuni multinaţionale, pentru a deveni la rândul lor instructori .