13-17 februarie 2017- exerciţiului tactic cu trageri de luptă “SEVIŞ 17.11”,

desfăşurat în poligonul Cincu

           În perioada 13 la 17 februarie 2017, cursanţii de la cursul de bază ofiţeri, arma artilerie şi rachete au demonstrat capacitatea de a planifica şi conduce operaţii, specifică funcţiei de comandant de pluton de artilerie, în cadrul exerciţiului tactic cu trageri de luptă “SEVIŞ 17.11”, desfăşurat în poligonul Cincu.
         Sub stricta îndrumare a instructorilor din Centrul de Instruire pentru Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană “Ioan Vodă” al Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă “General Eremia Grigorescu” , cursanţii au fost antrenaţi şi evaluaţi privind conducerea acţiunilor de luptă. Exerciţiul de nivel tactic a fost creat şi executat în baza unui scenariu, adaptat pentru verificarea modului de îndeplinire a obiectivelor de învătământ stabilite pentru cursul de bază.
         Pe tot parcusul exerciţiului s-a urmărit atingerea capabilităţilor operaţionale: disponibilitatea la timp a forţelor, existenţa informaţiilor eficiente, angajarea eficientă în luptă, comanda şi controlul, capabilitatea de supravieţuire şi de protecţie a forţelor, capacităţi considerate esenţiale, în scopul îndeplinirii misiunii.
         Cursanţii au acţionat corect şi oportun conform procedurilor, şi-au pregătit minuţios misiunea şi materialele astfel încât exerciţiul a decurs în cele mai bune condiţii.