Misiune îndeplinită pentru artileriştii de la Sibiu.

            În plină iarnă, la sfârşit de ianuarie, sublocotenenţii de la Cursul de bază artilerie şi rachete ai Centrului de Instruire pentru Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană „Ioan Vodă" din Sibiu, au probat în poligonul Cârţişoara capacitatea de conducere a plutonului antiblindate în operaţii ofensive, în cadrul exerciţiului tactic cu trageri de luptă „CINDREL".
         Momentul reprezintă o încununare a experienţei acumulate începând cu anul II de studenţie, în cadrul modulelor de pregătire în armă şi pe durata cursului de bază. Condiţiile exerciţiului au fost îngreunate de zăpada mare şi temperaturile scăzute şi au solicitat la maxim capacitatea tinerilor sublocotenţi de a găsi soluţii pentru surmontarea dificultăţilor. Alături de ei au stat din nou instuctorii, care i-au monitorizat şi au confirmat că deciziile luate au fost eficiente.
         Ziua executării tragerilor de instrucţie şi evaluare a fost aspră: -14 grade Celsius şi ceaţă densă. Dar, imediat ce soarele s-a ivit din spatele crestei înzăpezite a Făgăraşului, au început să apară ţintele. Lupta împotriva blindatelor presupune viteză de reacţie şi precizie maximă. Comandanţii de plutoane, rând pe rând îşi primesc misiunea de la comandantul de baterie, o analizează şi transmit ferm comanda tunurilor antitanc. Precizia e maximă iar ţintele dispar odată cu norul de fum.
         Exerciţiul se concluzionează cu rezultate foarte bune, fără incidente şi cu un plus de experienţă câştigat pentru cursanţi. Instructorii au motive de satisfacţie că au adus tânăra generaţie la momentul preluării ştafetei. Misiune îndeplinită.